Carrito
Carrito (0)
EL VILAR Oli Verge Extra MORRUDA   (ID: )
Categoria:
Olis d'Oliva Verges i Verges Extra
SKU:
22
Preu:
€6.00
Descripció

EL VILAR ampolla vidre 0,50L AOVE MORRUDA Extracció en fred

La varietat Morruda, es la més important de les comarques del sur de Catalunya. El seu nom fa referencia al mugró que observem en el punt estilar de l'oliva. També és coneguda amb altres noms com: Morrut o Reguers (localitat d'on es originària).

Varietat vigorosa, poc productiva, alternant i de lenta entrada en producció. Sensible a la sequera i al fred invernal. Presenta una floració temprana, la maduració de l'oliva es tardana i molt escalonada.

AOVE 100% Morruda, s'obté a partir d'olives de producció pròpia, seguint les pautes del cultiu tradicional.

Per a l'obtenció d'aquest oli només s'han emprat procediments mecànics d'extracció en fred.

El fruit es recull a principis de desembre, amb un grau de maduració molt baix. Aquest moment coincideix amb el punt de màxima riquesa organolèptica.

A nivel sensorial es tracta d'un oli amb el següent perfil: afruitat mig-alt, de tipus verd, amb una certa complexitat aromàtica, amb connotacions secundàries de gespa i matiços de carxofa o verdures. En boca és picant (sense ser desagradable), al mateix temps que amarg i astringent. Això pot matisar la dulzura que també està present. La sensació final és de frescor, degut a les sensacions vegetals que transmet.

 

EL VILAR botella vidrio 0,50L AOVE MORRUDA Extracción en frío

La variedad Morruda, es la más importante de las comarcas del sur de Cataluña. Su nombre hace referencia al pezón que observamos en el punto estilar de la aceituna. También es conocida con otros nombres como: Morrut o Reguers (localidad de donde es originaria).

Variedad vigorosa, poco productiva, alternante y de lenta entrada en producción. Sensible a la sequía y al frío invernal. Presenta una floración temprana, la maduración de la aceituna es tardía y muy escalonada.

AOVE 100% Morruda, se obtiene a partir de aceitunas de producción propia, siguiendo las pautas del cultivo tradicional.

Para la obtención de este aceite solo se han empleado procedimientos mecánicos de extracción en frío.

El fruto se recoge a principios de Diciembre, con un grado de maduración muy bajo. Este momento coincide con el punto de máxima riqueza organoléptica.

A nivel sensorial se trata de un aceite con el siguiente perfil: afrutado medio-alto, de tipo verde, con una cierta complejidad aromática, con connotaciones secundarias de hierba y matices de alcachofa o verduras. En boca es picante (sin ser desagradable), al mismo tiempo que amargo y astringente. Esto puede matizar la dulzura que también está presente. La sensación final es de frescor, debido a las sensaciones vegetales que transmite.